Kommer inte att finnas några avelsgodkända hingstar under 2011!
Har endast Broängens Fire o Broängens Dean.
Botvid är pappa till Fire och Ghost är pappa till Dean.

 

 


Broängens Fire

2010 fick jag två stycken hingstföl, som inte alls var planerade. Men som tur var visste jag vilken hingst och vilket datum han var lös. Detta blev ju en hel del extraarbete, med DNA o.s.v. Med andra ord två stycken hemskt dyra fölungar, men det var det värt, för det är nog bland de finaste föl jag har haft, den ena brunskäck och den andra svartskäck. Den bruna föddes den 27 maj och han heter Broängens Mistake och ägs av Hilma och den svarta på självaste elitloppsmorgonen och självklart heter han Broängens Iceland och stolt ägare till honom är Tilde. Julia är ägare till Broängens Julia, och det är Fires förstfödde.

  

   Ja, då börjar sammanställningen av årets (2007 )betäckningar bli klar och det ser ut så här. Ekot's Ghost Rs 369 har i år betäckt 3 ston och fjolårets 7 betäckta ston resulterade i 6 stycken föl, 3 stoföl och 3 hingstföl, Ida gick gall, med all sin rätt.  Botvid Rs 160 har inte betäckt några ston.  Jutard 387  betäckte 2 ston och hans sista föl blev en av var kön. Kicken betäckte 2 ston och fick sina två första föl, 2 hingstföl, varav en fick 41p på Gotlandsutställningen. Han har i år betäckt våran Eva.
Dessutom har Broängens Fire betäckt 3 ston, och det kan man ju fråga sig varför? Jo, bara därför att man inte fått någon information om vad det är som gäller, och ingen vet någonting när man undrar, man blir bara skickad vidare och ingen verkar våga svara!
  


 

Ston som beräknas föla 2007!

 

 

 

 

 

 

tillbaka