Eka 1989,

 tillhörande på medeltiden den så berömda Ekaätten.

 

            Jaha,ja då gör vi ett nytt försök att skapa en liten sida om mina anor! Det är väl så att jag har delat upp det hela i fyra länkar, mormor,morfar, farmor och farfar.

 Jag trodde när jag började med det här, att det här skall väl snart vara gjort, men ack vad jag bedrog mig. Det här kommer man att få hålla på med hela sin livslängd och lite till, men skoj, det är det.För att då vara lite seriös så kan jag säga att mormors anor rör sig på mödernet från Skaraborg och fädernet från Frösthult,Enköping. Morfars anor på fädernet finner jag i Sunne, Värmland och modern kom från Vittinge,Heby.

        Vad beträffar farmors sida så kommer på mödernet, den Elge'riska släkten från Östergötland och den Bergmanska från Skåne,  fädernesidan  finns  i Skållerudstrakterna,Dalsland, fast där har jag allt kört fast lite grand, eller rättare sagt mycket.

     För där är ett franskt namn, men enligt husförhörslängden är han född i Rheinberg,Preussen 1792. I och för sig är det kanske inte så konstigt, för Napoleon härjade ju i Preussen innan han flyttade till S:t Helena 1815, samtidigt som min ana då flyttade till Sverige, efter att ha varit Napoleons geniofficer.

     Hur som helst är det svårt att ta tag i de bitarna, svårt att veta hur och var man söker, på tyska eller franska. Sist men inte minst farfars möderne kommer från Ore, Dalarna och fädernet kommer från Bollnäs Gävleborgs län.


 

                      Morfar Kalle    Mormor Lotten    Farmor Irma      Farfar Knut
       

Har även börjat forska lite på Anders sida!

 

 

       

Morfar Hugo

Mormor Hilma

Farfar Per

Farmor Helena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tillbaka