tillbaka

 

 

 Jan-14    Ja, vad säger man vintern har varit blöt och skitig, men elen har blivit billig, då vintern inte kan bli såå långvarig. Jag jobbar på med städ, loppis och vedklyvning. Hästar, ungar o hundar mår bra, utom Julias Polly som vi fick ta bort på trettondagen, eftersom hon fick såå många epilepsianfall, det var inte roligt. Ida fick oxå lämna jordelivet före jul 32 år gammal.Nusa kom trea på Valla i Onsdags o Fluxen är hur bra som helst, bara han ville visa det oxå.

23/1

   I Onsdags var vi med Flux till Valla så Per fick köra och det var en ny upplevelse.Annars rullar det på som vanligt, förutom att jag måste kominusera med Telenor om någonting som inte finns. Det gör en både arg och trött.Förstår inte hur dom vill ha en kund som inte vill ha dem.Grattis till Tilde som fyllde år den 20:e.

1/3

   Då har februari oxå försvunnit, och enligt metrologerna är det nu vår. Peter och Hilma har fyllt år, Peter den 14:e o Hilma den 16:e.Det blev turbulens även i Februari, då jag fick straffavgift från trafikförsäkringsföreningen på 3250:- för att inte ha betalt försäkringen hos Trygg Hansa, och jag som inte hade några pengar ändå, jag blev helt galen, fick inga riktiga svar från TH och Posten gick jag bärsärkargång hos, så hädanefter får jag all min post. Blev såå trött på alltihop, dom skyllde på varann allihop och där i mitten fanns lilla jag, som numera har flyttat mina försäkringar till IF istället. Snö kom det på sportlovet, Kicken plogade så det blev halt, han halkade och bröt höftledskulan, så han är nu konvalisent, hade väl tur i oturen i alla fall. Hästarna mår bra och ungarna mår bra, så det är väl ingen ide att klaga. Var på jobb idag och lyckades utlösa tjuvlarmet, inte såå kul. Grattis till Daniel som fyller år idag!

19/3

   Vår o vår, det kan man väl ändå inte tycka. Nusa har vunnit på Romme med Torbjörn i sulkyn, kul för Frida som lägger ner en massa tid på att träna m.m. Tio kubik skog har jag fått, så nu behöver jag inte vara sysslolös.....:-)) Håller på att försöka få igång webbauktioner för Lumpbodens räkning, skall bli lite spännande. Städningen utökas till en alldeles lagom sidosysselsättning, var väl tur att jag blev av med körkortet, så att jag fick stanna upp och tänka till, annars hade jag bara kört på, och vem vet vart jag hade hamnat då......hästarna är ok och ungarna är alla ok, Tilde m familj är för närvarande i Thailand, nästan så jag är lite avundsjuk.....men, men jag hinner väl det oxå.

26/3

   Grattis till Malin som fyller år!

27/3

   Oj, oj , så vi håller på, hux flux så var vi i Bålsta för att titta på lådor, och vi köpte dem! Hämtade bussen för att lasta och det gjorde vi både i och ur, eftersom den skulle till Solvalla dagen efter.

28/3

   Arbetar förmiddag, planerar hundarna till Broängen och lyfter in lådorna i logen.Klar runt 10.30, kör föör fort, som jag inte fåår göra.Kommer hem till en stressig Frida, som står färdig att åka. Kommer väl iväg strax före elva. Kastar i mig ett ägg och lite yoghurt, ringer inskrivningen om skoinfo, ifall vi inte kom i tid, phu nu kan jag slappa lite..... Till råga på allt kom vi i gäststallarna uppe i fyran, inge bra med tanke på att Per hade hästar i flera lopp. Patrik var juste och hade fixat en vagn till Flux, kunde vi koppla av den biten. Nusa var bra, han var femma i det sällskapet, helt klart godkänt. Och Flux sprang ända in i mål, trots att han slog ihop och hoppade, vilken dag det blev.......för att Emma inte fick lov att vara ledig från sitt såå viktiga jobb! Nästa Macke Donalds.....hem fixade hästarna och åkte hem med hundarna och bytte kläder, hämtade Emma och var hos Malin ca åtta för att äta tapas....var jättegott och jag vill meddela att jag har sovit gott inatt.

29/3

    Nu skall jag klyva lite ved och elda lite för att till 11.00 åka bort till Broängen och hålla loppisen öppen, då det var loppis i kyrkan idag.

30/3

   Verkar bli ännu en solig skön dag! Bara passa på att njuta när det går, kolla va jag hittade under löven!

31/3

   Ops, va duktig jag är, bäst passa på att uppdatera när min gamla dator är igång. Har nu betalat räkningar och dragit ut alla papper för deklarationen o bokföringen. Hundarna var galna imorse, inte nog med att rådjur,fasaner och harar är utanför staketet, imorse stod det två tranor här och glodde, Bosse tyckte att dom såg konstiga ut. 

1/4

   Jaha ja, idag började jag dagen för ovanlighetens skull.....:-) med att klyva ved.Åkte till Broängen och började skotta box, sedan har jag tillbringat dagen med att fotografera och märka upp alla kartonger för auktion nr två, kom inte hem förrän i åttataget, hungrig som en varg. Satt igång luftvärmepumparna och tände i spisen och kaminen. Hade besök för ovanlighetens skull, som bjöd på wienerbröd.

4/4

   Grattis till Julia som fyller sju år idag!

5/4

   Grattis till Frida som fyller år dag !

7/4

   Idag regnar det som utlovats, tur att jag plockade in bananlådorna på loppisen och stängde dörrarna. Sista veden är sågad och kluven, så nu vet jag inte vad det blir för morgongymnastik.Var med Frida till stan på förmiddagen och fixade hästarna på em. Igår bytte jag hjulen på bilen , så nu är det klart. Skall bara högtryckstvätta dem innan jag ställer undan dem.Har fått snöslungan hemkörd och väntar nu bara på gräsklipparen, det lär väl växa som sjutton nu efter regnet.

8/4

   Hej o hå, det blev som utlovat regn och åter regn, tänk vad det kommer att växa efter det här.Har varit i Örsundsbro på morgonen och hämtade sedan hundarna för att fixa staketet i stora hagen, släppte shettisarna och hoppas de håller sig inne hädanefter, Cordoba kom ju på vägen hem i morse igen, så hon får gå med Sune ett tag nu.Annars håller jag på att räfsa ihop allt spån som blivit av min ved, så gräset orkar växa till sig.
 

13/4

 
   Hej o hå äntligen har jag fått fart på Anders gamla dator, efter att min antika blev svart. Och då försvann möjligheten att uppdatera, skriva ut fakturor och hux flux hade jag ingen skrivare heller, men nu är jag ödmjukt försiktig och väldigt rädd att allt skall bli svart......tänk att man kan bli såå beroende......

20/4

    Telenor ger inte upp, har nu fått en faktura på 736:- på ett abonnemang som inte finns enligt dem själva. Jag blir såå sur, för allt är slöseri med min tid, bestred och fick äntligen en ursäkt, eller rättare sagt tre. Nusa har startat på Eskils och kommit trea, Flux gjorde ett godkänt lopp på Valla, o de va skönt. Bosse har slagits med en av två grävlingar som promenerade över tomten, det är rena rama zoo här hemma.Påsken lider nu mot sitt slut och den har varit lugn o skön, med fint väder. Haft loppisen öppen nu när vädret har varit fint. Har hämtat ved idag, behöver jag inte lida av abstinens.

21/4

    Igår var det en helt otroligt fin dag, bara passa på att njuta när solen väl är framme, det var en bra loppisdag oxå. Tar nya tag idag, få se vart jag hamnar.Här har vi dem huliganerna.....

22/4

   Har varit en fin dag, även om det blåste lite. Började med att fara förbi Odal och fixa spån till Emma samt inhandla div pelargoner. Så blev jag barnvakt ett tag. Lusten försvann att börja röja i loppisen, men vände tvärt av ett telefonsamtal. Hux flux hade jag kört ut pallarna som stod för dörren till lösdriften, tömt logen på skåp, är bara ett par kvar tills imorgon, gud såå skönt.Förhoppningsvis blir de hämtade imorgon oxå, så jag behövde aldrig öppna idag....:-)) Ellen Pellen på bild med sin tomtebloss.Sent hemma, hann såga lite ved innan det blev mörkt, så nu är det bara att dra täcket över huvudet och försöka sova, bara ta nya tag imorgon, få se om jag kan få nå'n ordning i bo'n.

27/4

   Grattis till Kalle som fyller år idag!

28/4

   Vilket underbart väder det har varit i helgen, man tror inte det är sant. Har hunnit med att städa lite, och fortsätter idag. Har fått tillbaka min klippare, så jag har klippt lite grann. Skall nu försöka lyfta in resterande möbler i logen, då det verkar bli regn till sista April.

8/5

   Jaha,så har sista April passerat och hemma hos oss var det inget som började brinna som inte skulle det, dessutom började det regna i åttataget.Har hunnit städa upp i bon och varit till Tina och druckit vin. Vädret har blivit lite mer normalt för årstiden, och regnar gör det, skönt att jag hunnit klippa hela gräsmattan. Har oxå invigt jordfräsen och inhandlat potatis att sätta. Julia har börjat cykla, så nu är det inget annat som gäller....:-))

4/6

   Hoppsan vad tiden går, hinner inte riktigt med, framför allt det jag skulle behöva göra. Hur som helst har Julia fått en riktig cykel. Clas har flyttat in hos familjen Frida, han har verkligen funnit sig till rätta, tror inte jag sett en såå harmonisk valp tidigare, och skönt är väl det. Nusa fick ett riktigt fint lopp på Romme med Magnus Jakobsson i sulkyn, det resulterade i en tredjeplats och det fick bli en genomkörare till loppet i Rättvik i midsommar. Har planterat lite tomater och gurka, satt lite potatis, det var många år sedan sist...:-) Klippt lite gräs och gör det sista imorgon. Emma kan snart börja räkna ner.....hon slutar efter nästa vecka. Doris växer och frodas, det gör förresten Sune oxå. Jobb är det inte brist på för övrigt. Stjärnis har varit med Alva till Åkerby och hoppat blåbärshoppning.

9/6

   Usch vad tiden går, jag hinner inte riktigt med.....men vad göra bara gilla läget. Papa Dee har gjort ett av sina årliga besök idag....fått den sålda hästen verkad, för leverans imorgon.....mycket kaffe blev det idag.... Satt Sune för vagn med hjälp av Stefano.....va bra det gick, kanske lönar sig att börja redan vid födseln....:-)

10/6

   Uppe tidigt, svårt att sova. Fixat lite fakturor, fixat hundar....åker till Broängen tidigt, Frida skulle köra på fm....Levererat häst till Torsvi och det gick alldeles utmärkt. Fortsatte att verka och fixa med hästarna, blev en lugn dag vad gäller loppisen....åkte med Frida till Granngården, när hon hämtade ungarna på dagiset. Fixat lite mer att göra.....spännande

11/6

   Ännu en underbar morgon, bäst att njuta......skall nu till apoteket, sen vidare till min lilla shettisflock......få se hur långt jag hinner. Idag blev det riktig växthusvärme, men det blev bara hemskt lite regn, synd för det behövs. Kört Sune för vagn, andra gången idag. Han är hemskt duktig. Verkat alla märrar, nu är det bara fyra hingstar kvar, dom tar jag imorgon. Orkar inget staket idag, laddar för morgondagens städning.

12/6

   Grattis till Thomasson som fyller år idag! Städat, oj vad det åskade, men just inget regn och det behövs just nu, synd. Fixat hingstarna, så nu är det bara två små valacker kvar tills imorgon, skönt, skönt, tänk vad fort det går bara man tar sig i kragen.

14/6

   Blåst alldeles väldigt, nåt träd hade blåst omkull såg jag. Visat häst, kört Sune och hjälpt ungarna rida. Avslutade med att rädda jordgubbarna från hundarna....;-)

16/6

   Städat,tömkört Misstake, kört Sune och spelat det nya spelet, faktiskt riktigt kul....

18/6

   Städat,varit på Julia o Ellens dagisavslutning, kört Sune o tömkört Misstake,öppnat för kunder, klippt gräs o klyvit ved, nu laddar jag för morgondagen. Hur som helst har jag fått påstötning om att Kiera inte kan vara gulsvart, det är ju intressant att folk har tid att sitta  o kolla vad jag har skrivit fel i en annons, vore tacksam för att få veta vilken färg hästen har, den ena säger si den andra säger så. Nu har jag tagit mig tid att kolla stamtavlan och i led längre bak finns både musblack och brunblack, så förmodligen är hon musblack.

21/6

   En kall, lugn o skön Midsommar har passerat och idag startar Flux o Nusa på Rättvik. Flux med Jorma o Nusa med Per i sulkyn. Själv fryser jag, igår var det nio grader, det är visst lite mer idag ändå. 
   Ja, vad säger man när en proffskusk åker hem för han inte orkar vara kvar till lopp 12, skiter i det och man för skaffa ersättare själv, man måste ju säga att det är konstiga regler. Tråkigt, bara för att man kämpar och försöker få saker att stämma och verkligen förväntar sig att idag, idag händer det, nej istället går luften ur en helt.

22/6

   Idag var det diskutionernas dag. Mycket folk kom det och det var kul.

23/6

   Steg upp kl 5.00 för att hinna till Heby till kl 7.00 sov mellan 8.00 o 9.30. Fångade in Botvida så Lotta kunde snygga till fötterna på henne, så nu är hon redo för flytt. Tack snälla! Vi kollade färgen på Kiera och kom fram till att det var lika bäst att skicka tagel till USA, skall ju bli kul! Annars kommer det en skur rätt som det är. Hämtade ungarna på dagis

24/6

   Hutter burr, va kallt det äär, fördelen att det inte är såå många mygg. Karolinska var här kl 9.00 och borstade mina shettisar, för att få stöv och kolla allergen, för att i framtiden få fram ett vaccin, den som lever får se. Märkte prylar o bjöd på pizza och hattparad, fixade hästar och for hem, orkade inget mer än att vattna gurkor, som inte trivs med kylan, sedan somnade jag framför tv:n med morden i Midsummer.Sune är nu körd några gånger.

25/6

   Börjar dagen med filter o oljebyte på bilen, en sten faller från hjärtat.Tömkörde Misstake o det gick bra.

26/6

   Idag känner jag mig som en riktig bov, fick ett inkassokrav på en faktura som skulle betalts den 21:a o som drogs från kontot den 20:e, inte skall man väl behöva känna sig så.....? Städade på fm tömkörde Misstake med skaklar, det gick som en dans, hann med att serva kunder och spela det nya spelet oxå. Har sågat till stommar till hattarna....spännande. Börjar morgondagen med städ, så blir det loppis, och fluxen startar på Valla, håller tummarna att det funkar, när han är såå fin.

27/6

   Jobbat fm, hämtade hundarna och vinkade av Emma o flux.Strulade som vanligt, Patrik kunde inte köra, det blev en dansk veterinär istället, allt fixat av Patrik o Erik. Ja, det såg skeptiskt ut till att börja med, men löste sig bra till loppet, fick pengar och gick felfritt, usch va skönt, när man vet att han är såå himla fin. Hilma har koppeltränat Clas och så har vi satt Misstake för vagn och det var inga större problem. Vi avslutade dagen med pizza i Skolstabaren, när Emma anlänt från Valla.

28/6

   Regnat ganska skönt, men inte såå många mm. Började med att äta frukost med Emma, först då kom jag på att jag hade pizza i kylen, men det fick bli till kvällen istället. Gick över staketet i Russemans hage och släppte hingstarna på bete. Julia o jag skottade sedan box, så var det klart. Full rulle i boden idag, jämn ström. Kalle o Tilde kom på besök.

30/6

   Igår kom regnet hela 25 mm blev det, bra när det regnar på natten o håller uppe på dagen. Hilma o jag körde iaf Mistake och han är förfärligt duktig, vi avslutade dagen med pizza på Skolstabaren. Vi har även kört idag o det går bra. Plockat lite i boden o möblerat om lite. Ellen har varit hos tandläkaren och imorgon kommer det ut nya auktioner. Botvida flyttar imorgon, hoppas att det blir bra. Flux startar på Valla igen på fredag, med Sune i sulkyn, håller nog boden stängd då.

1/7

   For genom Enköping på väg till loppisen, glömde förstås just det jag skulle ha köpt, en ny grimma till Botvida som skulle flytta idag. men det fick bli en nästan ny ,fast inte helt ren....skäms . Annars har det regnat  hit o dit o rätt som det var kom det en skur. Lite folk kom det, körde både Mistake o Dessie

2/7

   Oj,oj,oj.....har sålt Fridas bil idag, kört Mistake och klippt mina gräsmattor, lugnt i boden idag.

10/7

  Värmen har kommit åter och det är ju skönt, törs inte säga något annat. Clas växer och gör lite som han vill. Flux får semester och har blivit av med skorna. Nusa startar på fredag, Solvalla. Tycker det är lugnt i boden o Hilma kör Mistake, kan snart köra själv, så kan jag kompisköra med mina hingstar. Annars har jag tagit mig i kragen och börjat städa i logen, fyller bananlådor och betar av gamla kunder. Skönt om det vore färdigt! Tänk vad med plats jag skulle få. Erik måste ha långvagn för att värma Nusa....:-))

13/7

   Mer död än levande idag, hoppades inga kunder skulle komma. Sune gjorde sig illa i hagen igår och det föranledde ett mycket sent vet.besök, jag var inte hemma före tolv. Idag har vi motat runt honom för att få honom att röra på sig, annars såg han mest ut som en sågbock. Hann iaf klippa alla gräsmattor innan jag for imorse, ifall det skulle komma regn, men nu ser det inte ut så. Hur som helst såg Sune mycket piggare ut när jag åkte hem på em, ungarna o jag var ut i skogen och plockade smultron innan jag for. Väl hemma intog hundarna varsin fotölj och jag fullkomligt ramlade ner i soffan och sov iaf tre timmar, skönt.....o nu känner jag mig som en ny människa igen. Bara ta nya tag imorgonbitti, o fixa till nya auktioner och röja i logen, Hilma skulle oxå komma. Slipper städet hos familjen Frida, tar det när dom är borta. Apropå städ, så har banken tydligen haft bort pengar för mig, då det gäller mina faktureringar, så imorgon måste jag ta mig tid o fara förbi  där innan Boden, det tar bara en massa energi, men man kan ju skita i o försöka dra in några kronor om pengarna ändå försvinner till ingen nytta.

14/7

   Har varit till banken idag och fått klarhet i de försvunna pengarna. De var förväxlade med en höfaktura och flera betalningar hopslagna på BG, tänk så det kan bli....annars är det växlande molnigheter, ganska skönt ändå. Sune är piggare o Daniel har fått upp en dörr till baksidan. Hilma har kört Mistake och det växer upp altaner på flera håll....Planterade lite blommor på em efter boden.

16/7

   Ytterligare en fin morgon, skall försöka ta mig till boden.

17/7

   Verkligen slut som människa idag, vet ej varför. Sune var verkligen dålig idag och febern steg till dryga 39 grader, han såg inte alls trevlig ut.

18/7

   Saltlösningstvätten gjorde resultat, såret öppnade sig och tempen gick ner till 37, och han gick riktigt bra. Clas o Julia med Emma var på valpkurs. Invigde altanen hos familj Emma, med grillmat för ovanlighetens skull. Sent intag av hingstar, sen hemkomst efter en tur till Lisbeth oxå.....bara o försöka sova.

21/7

   En mycket jobbig dag! Sune fick stelkrampssymtom och vi forslade honom till Ulltuna, han fick somna in ikväll då han blivit sämre. Konstigt allting är, den enda häst som vi hade stelkramsvaccinerat ordentligt, varför stelkrampsvacc man om det inte hjälper?

1/8

   Nu börjar nedräkningen för Emma, skönt när det är över. Har varit en jobbigt varm period, men vi fick 40mm regn igår till sist. Det blev ngt bättre luft, men det sägs att ny värme är på väg, synd att det inte går att lagra till vintern. Har nu äntligen fått ut en ny auktion, varit på taket och försökt högtryckstvättat bort mossan, men det gick inte bra. Nej, tacka vet jag mossa GTI, det gick skitbra, fast hade det inte blåst, så hade det gått lika bra från marken. Det ser ut att ha hjälpt iaf, skönt det då. Annars knallar det på i boden och Hilma kör sin häst själv nu, det tycker jag är kul.Har nu börjat med nästa auktion, så den blir klar i tid.

2/8

 

   Ytterligare en bra dag i boden! Fixat lite, tagit in hingstarna innan hemfärd, Hilma kom och körde. Jag har kört på en omgång GTI nerifrån backen och det är helt suveränt, faktiskt så stämmer filmen som visas, det trodde inte jag. Bosse och jag klickertränar lite, det fungerar bra, hur bra som helst.

7/8

   Lugnt i boden de sista dagarna, och svårt att andas har det varit, så jag har åkt hem mitt på dagen, för att åka tillbaks och fixa färdigt. Idag var jag med ner till ön och bada, just för tillfället mullrar åskan, så vi får väl se om det kan bli nåt regn inatt. Röken från Sala skogsbrand nådde oss idag, men försvann när det blev kyligare ute. Ungarna har börjat sin inskolning i Grillbyskolan och det verkar fungera bra.

8/8

   Började dagen med att jobba till 11.00. Hämtade hundarna o öppnade loppisen. Ganska lugnt, så jag åkte hem tidigt. Var och såg på bil, hämtade gravstenen i stan, som de lagt ner. Skall med Thomassons hjälp borra hål och försöka plasta dit stenen, så kyrkogårdsförvaltningen inte kan röra stenen. Bodin har hämtat hem rör och div annat till den nya kaminen på övervåningen, spännande det här.

9/8

   Grattis till Emma som fyller år idag!

10/8

   Tack för igår, det var trevligt! Har nu klyvt och staplat det som stod lastat på kärrorna, nu bara ta nya tag och såga, så traven minskar. Skall hämta fruktträd så jag väntar på att klockan skall slå 10.00. Fem mm har det kommit , men luften blir inget bättre.

11/8

   Idag blev en riktigt bra dag, tack till Fredrik på byggnadsnämnden! Så pass att jag tog ledigt hela dagen.Började med att ringa kaminhuset för att förvissa mig om att kaminen jag tänkt beställa var miljöklassad, vad är det undrade dom? Då började det snurra i mitt huvud igen, därför ringde jag sotaren, men han svarade att : han hade ingen täckning, så ville jag något fick jag ringa efter nån timme. Då skickade jag ett mess: Har inte tid att vänta, eftersom jag håller på att beställa kamin och firman förstår inte vad jag frågar efter, miljöanpassad, eller klassad, vart vänder jag mig för att få reda på det? inget svar. Då ringer jag till kommunen: Jag hade tänkt sätta in en gammal kamin, men sotarn sa att den blir inte godkänd, så nu håller jag på att beställa en miljöklassad kamin, men firman vet inte vad jag menar med miljöklassad, vad innebär miljöklassad?
Jag vet inte riktigt hur du menar, men det är klart att du skall sätta in din gamla kamin. Köper du en ny kamin skall den vara CE märkt men en gammal kamin behöver inte det, det är samma sak som om du har en gammal bil utan säkerhetsbälte, hade man inte säkerhetsbälte på den tiden, behöver du inte montera in det heller. Jaha, säger jag.......Tror att det är en missuppfattning här, jag ringer till sotarmästaren.....nej, gör inte det sa jag.....tror nog att det gått troll i min kamin, då fler inblandade har blivit avsnästa, så jag har lagt prochektet på is.Efter ett tag fick jag ett telefonsamtal, nu har jag pratat med sotarmästaren och det är grönt, det är jag som bestämmer, sotarn står under kommunen. Vad göra, bara tacka och ta emot. Kul att man kan ha tur nån gång! Jag slutade i våras, när jag hade ut sotarn.... men tog upp det hela igen, och bestämde mig för att inhandla en kamin istället. Varit med ungarna en tur till Uppsala och skjutsat Hasse för att hämta sin nya bil.

17/8

   Har nu varit i skogen i några dagar och hittat ganska mycket kantareller, och skönt är det oxå, man är som en ny människa när man kommer hem. Idag har varit en riktigt bra dag i boden. Trevliga människor som uppskattar att det finns lite att välja på, kul när man får lite positivitet. Regnat lite till och ifrån, och det är ju bra för svampen. Hilma har kört Mistake med Julia o Ellen och jag satt för Gutten, skönt att komma igång, med hingstarna, de är ju satta för vagn, men inte körda med någon ordning, nu skall det bli ordning. Kaminen på plats och husets rappning är lagat, där det hade lossat, nu är det bara taket o fönstret inne kvar, där det regnade in tidigare.

30/10

   Hua, va dålig jag är på att skriva här. Hur som helst finns det hur mycket trattisar som helst, var till Gnesta med en korg igår, lite avkoppling efter miljö o hälsas på hälsning, men för mig var det sista gången, fy f.n såå skönt, jag klarar inte det här med överförmynderi....Blev bjuden på mat på ett jättemysigt ställe, Gnesta Strand, fin utsikt och toppenmat, rekommenderas varmt, förövrigt förstår jag att jag trivdes i Gnesta, det är skitmysigt. Förresten satt vi  jämte Leif G.W. Persson, men jag fick inte ta kort för Tina.... Hilma har varit duktig och kört hela sommaren och Mistake är såå fin. Mycket svamp har jag plockat, både gula och trattisar. Mårten har ju fötts oxå, sen jag var här sist och han bara växer, han är snart stor...:-) Julia o jag har gått spåret med hundarna o StinaLisa o jag börjar valpkurs ikväll. Fick räkningen från sotarn igår, så jag får kanske mitt eldningstillstånd till Jul inte vet jag.....det tog sin lilla tid att få tillstånd att elda i min lilla kamin , började ju i feb och än är det inte klart.Här är han på bild iaf "lappungen"......

10/12

   Jaha va va det jag sa, här står jag med min fina kamin utan eldningstillstånd..... Vaknade upp idag och kom på att jag har ingen disiplin på mig själv, tror jag skiter i auktionerna och bara lägger ut på hemsidan, då har du ingen tidspress, utan kan lägga ut saker när andan faller på. Vet inte om jag skrivit att jag inhandlade mig en födelsedagspresent som heter Stina Lisa, iaf den roligaste hund jag har haft.Här kommer en bild på alla huliganerna. Idag blåser det smådjävlar ute, vore bäst att bara vara hemma o elda idag, men jag får väl tvinga mig själv att göra ngt nyttigt. November vet jag inte vart den tog vägen o nu har snart December oxå gått, men jag plockade iaf en korg trattisar i förra veckan. Bakat mormorskakor, lussebullar o gjort mera chutney, har bara några paket att slå in så kan det få bli jul och så får vi ta nya tag igen efter jul....:-)

13/12

   Ja, i Torsdags hände det som bara inte fick hända, nu är det ingen av oss som mår bra.....på helspänn hela tiden. Nusa startade på Sundbyholm för en tid sedan och kom trea i ett långlopp, bara för bra, nu startar han där igen på Tisdag. På Måndag åker Lucy på slakt och jag har fått mera jobb, mån o onsd och det är ju inte helt fel, något positivt i allt elände.

17/12

   Julia mår efter omständigheterna bra, hon är nu hemma om dagarna så länge. Hingstarna har fått Julfint och jag har jobbat både Mån och Onsdag. Igår var jag med Frida till Sundbyholm, det blev hårt i mål och Nusa slutade tvåa, håller med Per att han är värd att få vinna. Vi hade iaf tur med vädret, inga problem med väglaget.

20/12

   Ja, nu närmar det sig, snart vänder dagarna  och man får ta nya tag igen. Har iaf slagit in julklapparna och vädret är fram och tillbaka. Jobbar måndag tisdag sen jobbar jag inte förrän efter helgerna, ganska skönt får jag lov att säga.

24/12

   Tack alla för en lugn och trevlig jul!

31/12

   Tack för ett trevligt nyår hos familjen Frida. Hundarna firade hemma, då vi misstänkte att det var mindre smällare här hemma, för Maltes skull. Hästarna instängda med bomull i öronen, för att inte 2012 skulle upprepas, då det finns grannar som inte fattar att man inte skjuter smällare ut i hagar där det går hästar! 
Min Stina Lisa....:-)
Här är han lappungen....:-))

2015

10/1

   Har tagit det lugnt, men är ganska slut ändå......Jobbar nu alla dagar i veckan
bra eller dåligt, det visar sig väl. Eftersom jag fick en kortläsare i julklapp har jag ju utlovat att det går att betala med både kort o swish under 2015. Idag har jag provkört snöslungan o det gick bra ett tag, tills en remskiva gick sönder och träffade mig i ögat.....men jag hade tur för jag fick bara ett blått öga, hade ju kunnat vara värre. Snö har vi nu och det är väl roligt för ungarna, själv kan jag gott vara utan. Nusa är anmäld till V75, men får väl se om han kommer med, annars blir det en tur till Göteborg.

15/1

   Usch, har inte sovit sen Julia blev dålig, det bara snurrar i magen hela tiden, undrar just om det tar nåt slut nån gång, så man får lugn o ro. Hur som helst har jag jobbat hela veckan och snön har blivit till is och en vurpa har jag redan gjort. Tur att man inte har nån reaktionsförmåga så man hinner ta emot sig, för än så länge har jag inte gått sönder, det bara känns så....;-)) Kl 5.00 på lördag bär det av till Göteborg och V75, så är man väl lagom trött på Söndag när jag skall visa häst. Men, men så kan det gå när man inget minne har, inte kom jag ihåg att jag skulle till Göteborg heller. Imorgon städar jag o åker sen till badhuset för att se när Julia skall simma.

19/1

   Hutter burr, nu börjar det bli kallt igen. Vilken resa vi fick. Efter Laxå blev det blixthalka, alla lastbilar stod stilla, parkerade vid varje p ficka, köer, bilar som körde 50 på 100väg, inte klokt. Bilar halkade i diket, men inga saltbilar såg vi. Tur att vi hade tid på oss, Nusa var bra men hade oturen att få rygg på Svenssons häst som bara orkade ett av tre varv, så efteråt ångrade Magnus att han inte gick ut i dödens när han ändå fick en såå bra start, men man kan ju inte tur jämt......:-) Vi fick iaf se en jättefin anläggning och vi hamnade i ett jättetrevligt sällskap, vi hade roligt hela dagen. Sovmorron fick jag också, eftersom det inte kom några hästspekulanter, men det var skönt att få sova ut efter den resan.

20/1

   Grattis till Tilde som fyller 6 år! Oj vad tiden går....

14/2

   Grattis till Peter!

16/2

   Grattis till Hilma!

1/3

   Grattis till Daniel!

26/3

   Grattis till Malin!

2/4

   Glad påsk på er alla! Det är nu skärtorstagkväll och jag roar mig med att elda, ganska skönt....Har nu kommit så långt i tillvaron att jag har städat boden och håller på att flytta ur garagedelen, så Emma får lite mer plats. Det har gått lite trögt i år, men nu har jag iaf öppnat för säsongen, Imorgon startar Nusa på Sundbyholm, så då stänger jag vid två. Det florerar tjuvar i trakterna, så mina hundar får vackert vara hemma på dagarna, och dom är ledsna för det.På påskafton ses vi alla hos Frida med familj, då Julia fyller åtta år och Frida fyller ju på påskdagen, mycket fira blir det.....

4/4

   Grattis till Julia som fyller åtta år idag!

5/4

   Grattis till Frida!

24/4

   Grattis till Ellen som fyller fyra!

27/4

   Grattis till Kalle som fyller 40 år idag!
Länge sen du var så här söt.....:-))

16/5

   Imorgon , Norges nationaldag! Hinner ingenting tycker jag, ingen lust har jag  heller, vill ha sol och värme, nuuuu. Säljer lite iaf, så jag börjar morgondagen med att plocka fram nytt för det jag har sålt idag, alltid ngt. Ungarna växer och frodas och hästarna börjar bli fina nu, tar nog ett tag till. Försöker att installera en skrivare men har inte lyckats.Har fixat iordning en lampa tills imorgon, plockat fram glödlampor. gräsmattorna är fixade och blommor planterat, nu väntar jag bara att få sätta ut gurkorna, men än är det för kallt. Regnar gör det, så jag eldar i min kamin.

19/5

   Regn o åter regn... det börjar räcka nu, fortsätter att elda

12/6

   Grattis till Thomasson som fyller år idag!

18/6

   Tänk att man känner rätt vad gäller människor, dumt att ge med sig, fast man vill ju faktist tro gott om folk. Händer saker hela tiden. Tänka sig att Åke har flyttat hem igen och han fick två Åsbohönor o tre Hedemorahönor till sällskap, han verkar ganska nöjd med tillvaron.Verkar ha lugnat ner sig vad gäller borrslipare o.d., skönt så länge det varar....... Inhandlat bärnät för första gången i mitt liv, kanske kan bli lite bär i år. Julia har gått fotbollsskolan som hon väntat på sen ifjol, helt slut blev hon.....:-))

7/7

   Grattis till Elis som fyller år idag!

8/7

   Redan Juli, snart Jul igen, ungarna hann iaf bada i några dagar. Har fått de första kycklingarna nu, efter att ha satt igång kläckaren, nästa kläck är på gång idag. Har köpt 14 åsboägg och hoppas få en tupp iaf, hiskeligt fina färger på de hönsen, påminner om blomme, fast mindre. Samlar ägg av blomme och hoppas det skall bli fler blommeoxå, får inreda det andra utedasset oxå.....:-)

11/7

   Snart har halva Juli gått, ja vi kommer närmare o närmare Jul, fort går det. I dag har jag halva priset, få se om det blir nåt drag. Skall skotta box innan öppnandet, men först skall jag plocka smultron till Mårten.

12/7

   Haft halva priset i helgen, rusch blev det o Babben var o hälsade på. Kiera kommer att flytta första veckan i Augusti, det minskar.....

28/9

   Hej o hå vad tiden går o jag är dålig på uppdatering. Kiera flyttade och jag plockar svamp, riktigt bra avkoppling. Ungarna växer och frodas och jag har  öppet bara i helgerna nu om inget annat är överenskommet. Har fått en inre frid nu känner jag, har idag hunnit gå över staketet och skall göra även så imorgon. Skall klippa håret och hoppas kunna klippa lite löv oxå. Kakelugnen har hunnit bli till hälften hel igen, så får vi se vad sotarn säger..... Börjar bli kallt nu...hutter burr...usch va fort det går....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagbok 2012